Kracht-IT, sterk in systeembeheer en cloud services

Kracht-IT, sterk in systeembeheer en cloud services

Kantoorautomatisering naar de cloud

Werken in de cloud sluit naadloos aan bij de digitale mobiliteit van vandaag de dag. Door gebruik te maken van cloud-diensten worden uw hardware, software-applicaties en gegevens via internet beschikbaar gesteld, waardoor deze op elke plek, op elk apparaat en op elk moment geraadpleegd kunnen worden.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken, met meerdere medewerkers gelijktijdig de meest recente versie van een document raadplegen, flexibele abonnementen. Kracht-IT ziet de vele voordelen van werken in de cloud in. Maar wij kijken ook met een kritische blik naar deze moderne ontwikkeling. Om u een weloverwogen beslissing te laten nemen, zetten wij graag de belangrijkste voor- en nadelen voor u op een rij.

Voordelen:

Altijd en overal toegang tot je bestanden

Via een internetverbinding kun je altijd en overal bij je documenten, of je nu op je werk, thuis of op een flexplek bent.

Online samenwerken

Nooit meer documenten heen en weer hoeven mailen en uitzoeken welke versie de meest recente is: in de cloud kunnen meerdere medewerkers gelijktijdig een document raadplegen, en al chattend wijzigen doorvoeren. Optimale efficiency in documentbeheer.

Kostenbesparing

Afname bij een cloudleverancier zal voordeliger uitpakken dan investeren in eigen servers met personeel, updates en een onderhoudscontracten.

Systeembeheerder kan zich op andere diensten richten

Door gebruik te maken van cloud services heeft uw systeembeheerder minder werk aan de techniek en kan die zich meer bezighouden met andere belangrijke diensten voor uw bedrijf.

Flexibiliteit

Werken in de cloud kan volledig worden afgestemd op de groei binnen uw bedrijf. Abonnementen zijn direct te verhogen of te verlagen.

Goed voor het milieu

Werken in de cloud is een stuk milieuvriendelijker dan het werken met eigen servers. Het energieverbruik gaat flink omlaag, aangezien je alleen de serverruimte gebruikt die je nodig hebt.

Nadelen:

Veiligheid

De kantoorautomatisering bevindt zich buiten uw organisatie. Dit is niet altijd wenselijk en kan binnen uw bedrijf tot discussies leiden over wat wel en wat niet in de cloud moet worden opgeslagen. 

Wetgeving

Amerika beheert de meeste cloud services. Dit houdt in dat die diensten ook onder Amerikaanse wetgeving vallen, die anders in elkaar steekt dan Nederlandse en Europese wetgeving.

Gebrek aan standaarden

Veel standaarden ontbreken nog voor het werken in de cloud. Migratie van de ene naar de andere dienst kan lastig zijn en resulteren in dataverlies.

Standaard oplossingen

Veel cloud services bieden standaard oplossingen terwijl uw bedrijf op het gebied van functionaliteit en Service Level Agreements (SLA) misschien wel vraagt om maatwerk.

Afhankelijkheid van internet

Bij cloud-diensten ben je volledig aangewezen op een goed werkende internetverbinding. Uw bedrijf zal dan ook volledig moeten worden toegespitst op online werken, en bijvoorbeeld (extra) tablets en smartphones moeten aanschaffen.

Breuk met cloud provider

Wat gebeurt er met de toegang tot uw data als u om uiteenlopende redenen (bijvoorbeeld faillissement of geschillen over betalingen) wordt afgesloten van uw cloud provider? Het is een belangrijke vraag om goed bij stil te staan.

Public, private en hybrid cloud

Voordat u uw hoofd breekt over de hierboven beschreven voor- en nadelen van werken in de cloud, is het goed om te weten dat er verschillende typen cloud computing zijn. Naast de public cloud, een cloud-omgeving die voor iedereen toegankelijk is, zijn er de private cloud en de hybrid cloud. Wilt u uw wensen bespreken en meer informatie ontvangen over de specifieke mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Private cloud: volledige controle

Een private cloud is een cloud-omgeving die exclusief voor één organisatie bestemd is. De gebruiker houdt zelf de volledige controle over de data, beveiliging en kwaliteit van de dienst. De leverancier van de dienst draagt zorg voor het onderhoud van de cloud. De fysieke locatie van een private cloud kan zowel het eigen werkterrein (on premises) zijn als een off premises-locatie bij de betreffende leverancier.

Hybrid cloud: combinatie-oplossing

De voordelen van een public cloud ervaren terwijl gevoelige data in eigen beheer blijven? Die oplossing biedt de zogeheten hybrid cloud. Deze optie combineert een cloud-omgeving met soft- en hardware die op locatie blijven staan. Opschalen als er (tijdelijk) meer behoefte is, en weer downscalen naar de normale behoefte, kan in een hybrid cloud gemakkelijk worden geregeld.

voip